07 de gener 2009

El projecte Playing for Change pretén crear escoles de música als barris marginals de ciutats de tot el món, per tal que la música sigui l'instrument de transformació social, o sigui, que la música sigui el que fagi sentir vives a persones excloses socialment i que, per tant, siguin conscients de que formen part d'un col·lectiu. La música té realment aquest poder que no tenen ni la política ni la religió.

Podriem dir que es tracta de canviar el món a través de la música. Això em recorda aquell vell somni del Live Aid de 1985. Però ara les grans estrelles com Dire Straits, U2, Madonna etc. no pugen a l'escenari, perquè aquest projecte va més enllà, va destinat directament a l'ajuda dels més desfavorits i ells en són els protagonistes.

En aquest vídeo, encara que sigui a l'estil de We are the world, no hi ha famosos, sinó persones anònimes, músics que no saben res de drets d'autor ni de royalties, perquè no actuen en grans estadis, sinó al carrer, allà on de debò es toca amb el cor. L'enregistrament del clàssic de Ben E. King s'ha fet en diferents llocs del món i els músics no s'han reunit mai. S'han gravat independenment i després se n'ha fet un muntage fantàstic. Disfruteu-lo ... When the night has come and the land is dark .... ;)


0 Comments:

Post a Comment