11 de desembre 2008

Joe Satriani ha demandat als Coldplay per plagi. La polèmica està servida! El guitarrista nord-americà diu que la partitura i la progressió d'acords del tema Viva la vida, inclosa en l'últim disc de la banda de Chris Martin Viva la vida or death and all his friends, inclou "porcions originals substancials" de la seva cançó instrumental If I could fly, que apareixia en el seu disc Is there love in space? (2004). Per això, Satriani demana una indemnització i tots els beneficis que es derivin dels drets d'autor de la cançó, ja que està editada sense el seu permís i sota l'autoria dels quatre membres de Coldplay.

La veritat és que els temes s'assemblen sospitosament i Chris Martin diu que és cert, que les cançons s'assemblen molt, però que en cap cas ha copiat perquè no havia sentit abans el disc de Satriani. De fet, jo em crec al marit de la Paltrow, perquè també podria ser que l'hagués sentit per casualiat o inconscientment en algún lloc, sense prestar-ne atenció i que després aquell flash es convertís en partitura.

Vull pensar que no és un plagi, perquè si de veritat ho és, Chris Martin i companyia són una mica curtets, perquè Joe Satriani és un guitarrista molt conegut i el tema només té quatre anys d'antiguitat. Suposo que si algú no té idees i es posa a copiar, el que fa és rebuscar una mica més en artistes poc coneguts i cançons molt més antigues. D'aquesta manera, és molt més difícil que t'arribin a pillar. És com les tesis doctorals. En els meus temps a la uni corrien rumors de que hi havia tràfic de tesis australianes. I llavors no hi havia internet... :S

La prova del delicte



La genialitat de Joe Satriani. El tema és fantàstic. Uns solos brutals



Una gran cançó de Coldplay. Això no es pot negar



0 Comments:

Post a Comment