18 d’agost 2008

Després del nomenament de Guardiola com a nou entrenador del Barça, jo no les tenia totes de cara la nova temporada. El noi de Santpedor no és sant de la meva devoció, sobre tot després de la manera que va deixar el Barça en la seva etapa de jugador. Va marxar amb molts fums, pensant que el Chelsea, el Manchester o el Milan se'l rifarien, però va haver d'acabar fitxant pel Brescia, una mena de Recreativo de Huelva d'Itàlia, si no volia quedar-se sense equip. Tampoc crec que fos l'ànima del Dream Team, tal com s'ha dit, perquè crec que li faltava corpulència per acabar de ser un jugador complet en la seva posició, el famós 4 en un sistema 3-4-3. Però fins ara les coses li van bé com a entrenador. La va cagar només arribar al dir que no comptava amb Deco, Eto'o i Ronaldinho, perquè això va fer més difícils les negociacions per traspassar-los a bon preu, però ja en aquella roda de premsa va donar bones vibracions a l'afició, prometent esforç i exigint treball i dedicació a l'equip.

El que no acabo de veure clar és aquest sistema 3-4-3 a l'estil Cruyff que vol implantar. Em fa molta por jugar amb només tres defenses en els temps que corren, en què tots els equips juguen al catenacio i al contra-atac. Si la defensa no està molt atenta, arribaran molts gols tontos en moments decisius de partits importants. El gol del Boca Juniors al Gamper n'és un bon exemple :( En contra-partida veurem un Barça decidit a l'atac, amb esperit guanyador, que oferirà un bon espectacle. Els gols de Puyol i Eto'o del mateix partit també exemplifiquen això. Al Gamper la cosa va anar bé. A veure si seguim així, Pep :)


2 Comments:

  1. Anònim said...
    Personalment mai m'ha agradat el Pep, ni com a jugador (considero que se'l sobrevalorava, i al Dream Team les ànimes eren sobretot els estrangers, és a dir, Koeman-Stoitxkov-Luadrup i Romario) ni com a persona (sempre s'ha cregut molt llest, parlant del Viatge a Itaca, etc., i creient-se un jugadoràs).
    Com a entrenador, tampoc l'hagués fitxat, sobretot perquè no té experiència en la 1ª divisió espanyola (una de les més, sinó la més difícil lliga europea) Que el Barça B ascendís de categoria no vol dir que ens porti títols en el Barça.
    Un punt a favor seu i que sí m'agrada és que de moment fa pencar més als jugadors (fan moltes més sessions d'entrenaments i més dures), crec que això és necessari en un equip on ja hi és la tècnica però falta força i resistència. També m'agrada que es jugui a l'atac, però l'altre dia al Gamper es va equivocar posant a la 1ª part un munt de suplents i nens del planter, ja que és el nostre torneig i paguem els seguidors per veure les estrelles, crec que s'han de fer els experiments quan siguin trofeus fora de casa.
    En definitiva, jo li dono un punt de confiança sobretot per la Champions, ja que la llliga espanyola els equips que s'enfronten amb el Barça a la següent jornada juguen amb el Madrid, és a dir, després de cansar-se i trencar-se les banyes amb el Barça ja no els hi quedarà res de força per jugar contra el Madrid, sinó ja ja ho veureu ja.
    Lluís said...
    Hola Font!! M'hauria agradat fer una nova entrada per contestar el teu comentari, però com que ja he posat el video del Gamper... Bé, el que vull dir és que trobo absurds tots aquests trofeus d'estiu a partit únic. Ja sigui el Gamper, el Teresa Herrera, el Ciutat de Barcelona, etc. És ridícul guanyar una copa només per un partit. Jo apostaria per eliminar el partit del Gamper i, a canvi, posar el nom del fundador del club a l'estadi. No té cap sentit que es digui Camp Nou 50 anys després de la seva inauguració. Sé que la meva idea no és original i alguna vegada s'ha arribat a discutir seriosament per part del club, però encara no sé perquè no es porta a terme. Amb això, a part de descarregar de partits als jugadors, tindriem un camp amb nom, que ja toca.

Post a Comment