13 d’abril 2008

Tots hem jugat alguna vegada a aquest joc d'atzar senzill i infantil.
Però hi ha un institut d'investigació nord-americà que se l'ha pres molt seriosament, en tant que es tracta d'un sistema combinatori on hi intervenen tant les matemàtiques com la psicologia.
De les conclusions de l'estudi se'n desprenen tres normes bàsiques que, a la pràctica, ens haurien d'ajudar a guanyar gairebé sempre.
Són les següents:

  1. No començar mai amb pedra: Tendim a pensar que la pedra és l'element més poderós del joc, però de fet tots tres tenen el mateix poder.
  2. Una possible tàctica és anunciar la jugada que farem amb antelació i dir la veritat. Dir la veritat desconcerta el rival, perque el més segur és que no se'n refïi i caigui així en el seu pròpi parany.
  3. Si el joc està arribant al final i malgrat les normes 1 i 2 estem a punt de perdre, treure paper, perque no és l'element dèbil que el que va guanyant s'imagina, pel mateix motiu de la primera norma.
Suposo que per donar per bona aquesta teoria s'ha d'haver jugat moltíssimes vegades. Jo he intentat portar-la a la pràctica amb el Jordi Torreño i m'ha matxacat ;)

0 Comments:

Post a Comment