26 de maig 2008

El Salvador Ventura i el Didac teniu raó. Reconec que la versió de Crossroads de 1968 no és la millor manera d'entrar en l'univers musical de l'Eric Clapton i pot ratllar a qui no està acostumat al seu so. El Didac de fet vol picar-me jeje, perquè sé que també li agrada.

Crec que el tema més indicat per a no iniciats és Cocaine, una composició de J.J. Cale inclosa en el disc Slowhand de 1977. Bon disc, per cert, que conté a més grans temes com Lay down Sally i Wonderful tonight, que tard o d'hora segur que aniran passant per aquí.

Aquesta cançó és, a més a més, la cosa més decent que va arribar a sonar en el que més s'assemblava a un grup de rock que vaig arribar a formar part, ara fa la tira d'anys. El bateria era molt bo, un tal David, de Moja, de qui ja no sé què se n'ha fet, però que feia sonar bé qualsevol cosa que els altres toquéssim. De fet, el grup es va trencar perquè ell va rebre una millor oferta. Segur que va arribar a tocar en alguna bona banda. El grupillo que vam intentar amb els dos Jordis i el Manel era una miiiica més dolentet, però d'ells encara en tinc notícia ;)

Cocaine té l'encant de les coses senzilles: dos acords que formen un riff apoteòsic, a més a més d'un solo de guitarra excitant i una lletra plena de contingut. De fet, si el mateix Clapton li hagués prestat atenció, no hauria caigut tan avall a causa de les seves addiccions.

If you wanna hang out
You've gotta take her out
Cocaine
If you wanna get down
Down on the ground
Cocaine

She don't lie
She don't lie
She don't lie
COCAINE

If you got bad news
You wanna kick them blues
Cocaine
When your day is done
And you wanna run
Cocaine

She don't lie
She don't lie
She don't lie
COCAINE

If your day is done
And you wanna ride on
Cocaine
Don't forget this fact
You can't get it back
Cocaine

She don't lie
She don't lie
She don't lie
COCAINE

She don't lie
She don't lie
She don't lie


En les versions més actuals els cors criden "the dirty cocaine" (la fastigosa cocaïna). La millor versió d'aquesta cançó crec jo però que és aquesta del Live 85, un enregistrament molt bo però que només es va editar en vídeo. Escolteu-la i gaudiu-la, però no l'esnifeu ;) ...She don't lie, she don't lie ...Coca caca !!! :)



1 Comment:

  1. Unknown said...
    Això em recorda quan vas portar per primera vegada la guitarra elèctrica a Segur de Calafell i me la vas tocar una mica a la teva habitació (la guitarra eh, no penseu malament jajaja). Realment aquesta cançó és molt bona. Aquesta versió, la de la gira del 89 amb el Knopfler i l'Alan Clark, però a mí també m'agrada molt la original del JJ Cale. realment és d'aquelles cançons que no em cansaré mai d'escoltar. Riffs simples de guitarra com AC/DC o Deep Purple per a grans cançons.
    Gràcies per recordar tants bons moments.

Post a Comment